Zondagnamiddag, lekker voetbalweertje onder een zonnige hemel, en Hezewijk mocht al voor zijn derde topper in 5 wedstrijden op bezoek bij een van de ongeslagen leiders Bevel.Hezewijk recupereerde deze week Koen Verlooy die voor het eerst tot de kern behoorde en plaats nam op de bank. Tom Ooms nam de positie van libero in voor deze topper ter vervanging van de nog steeds geblesseerde Sonny Boeckx.Het eerste kwartier was de thuisploeg baas op het veld en domineerde met een aantal kleine kansjes tot gevolg. Deze druk leverde rond het kwartier een hoekschop op die slecht werd weggewerkt en in de rebound makkelijk binnengekopt werd en 1-0. Enkele minuten later weer een uitbraak van de thuisploeg met een plaatsbal naar de hoek die door doelman Witvrouwen knap in hoekschop werd gewerkt.Vanaf toen namen de bezoekers het initiatief over en dat resulteerde in een aantal kansen waarvan er eentje in corner werd gewerkt. Een corner waarop Tom Ooms met een krachtige kopbal de 1-1 scoort.Nog geen 5 minuten later een actie van Jef Peeters die naar binnen komt en hard naast de paal de 1-2 binnen trapt. Net voordien had Jef al een vrije trap staalhard op de lat geknald.Een vijftal minuten voor de rust een doorbraak van Michiels over rechts die de bal aan de eerste paal brengt waar weer Jef Peeters de 1-3 ruststand binnen trapt.Door het goede spel het laatste half uur een verdiende maar misschien overdreven ruststand.De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Hezewijk baas en Bevel dat voor weinig gevaar zorgt.Tien minuten ver in de tweede helft is het weer Tom Ooms die met een kopbal in de kruising de 1-4 scoort. Wedstrijd gespeeld met deze tussenstand.Bevel probeert nog wat voor gevaar te zorgen maar brengt te weinig en het is telkens via een ongrijpbare Jef Peeters dat de bezoekers voor gevaar zorgen.De 1-5 van Van Den Eynden strand op de paal en een knappe solo van Van Sant vanaf eigen helft sterft op de vuisten van de keeper.Uit de daaropvolgende corner knalt Vervoort nogmaals op de doelman en Jef Peeters staat op de juiste plaats om de vrije bal binnen te tikken, 1-5.Verdiende overwinning voor de bezoekers met ietwat overdreven cijfers.Met 2 gelijke spelen en een uitoverwinning in de drie toppers (Putte, Heultje en Bevel) met de terugkeer van nog een aantal spelers de volgende 2 à 3 weken (Sonny Boeckx, De Busser, Van Uytsel, Carpentier en Haelen) en met wedstrijden tegen Blauberg en Westmeerbeek voor de boeg moet met SK Hezewijk weer rekening gehouden worden voor een plaatsje in de bovenste regionen van het klassement. A.s. zondag om 15 uur SK Hezewijk - Blauberg.[i]Verslag Mark Jaspers / ThalsFM.[/i]